DuneArt

351
0
Wanneer:
8 juni 2018 @ 10:00 – 17:00
2018-06-08T10:00:00+02:00
2018-06-08T17:00:00+02:00
Waar:
Rondom de Watertoren
Pompstationsweg
DuneArt @ Rondom de Watertoren

Scheveningen staat op 8, 9 en 10 juni aanstaande in het teken van cultuur, kunst, muziek en natuur. Het jaarlijks terugkerende evenement DuneArt zal plaatsvinden rondom de Watertoren in de duinen van Scheveningen. Drie dagen lang gratis cultuur snuiven, kunst bekijken, naar muziek luisteren en wandelen in de natuur. Het startjaar 2018, het jaar waarin 200 jaar Scheveningen Badplaats wordt gevierd, is een uitstekend moment voor een jaarlijks terugkerend evenement, een nieuwe traditie.

DuneArt wordt een brede verbinding tussen cultuur, kunst, muziek en natuur. De locatie van het evenement is rondom de Watertoren van Dunea Duin en Water in de duinen op Scheveningen. Het is een toegankelijk 3-daags evenement gericht op een breed publiek, met name ook jongeren, ouderen en migranten waar dan ook vandaan. Scheveningen is een toeristische trekpleister, waardoor niet alleen bezoekers uit de regio, of uit Nederland kunnen komen, maar ook buitenlandse bezoekers zijn van harte welkom.

Het concept van DuneArt is onderscheidend: Cultuur, kunst, muziek en natuur in de duinen heeft tot doel dat je de relatie tussen deze verschillende elementen kunt ontdekken. De duinen vormen voor deze ontmoeting meer dan een decor; het leert je ook wat het in stand houden, herstellen en ontwikkelen van het natuurgebied inhoudt, voor mens én natuur. DuneArt biedt een podium in het duingebied aan verhalenvertellers, toneelspelers, natuurmuzikanten, muzikanten, dichters, kunstenaars en andere creatievelingen. Deze kunstenaars mogen hun eigen plek inrichten, dan wel een performance uitvoeren.

Tijdens DuneArt zal er per dag een interessante en brede programmering zijn. Naast de 25 ervaren kunstenaars, worden er ook 25 jonge kunstenaars uitgenodigd, die de afgelopen jaren zijn afgestudeerd aan de kunstacademie. Zij brengen kennis in van nieuwe technieken, van nieuwe media en hebben “nieuwe” energie. Zo kunnen ervaren kunstenaars leren van jonge kunstenaars en jonge kunstenaars van de ervaren, waardoor zij elkaar positief kunnen beïnvloeden. Deze 50 kunstenaars werken gedurende deze drie dagen actief aan een kunstwerk. In de watertoren is een expositie te bezichtigen van werk van de deelnemende kunstenaars met als thema water.

Naast de cultuur, muziek en kunst is er ruimte voor natuurorganisaties om zich aan het publiek te presenteren. Met name Dunea is hierin een partner. Zij zal voorlichting geven over wateraspecten en zal iets vertellen over het beheer van het natuurgebied. Natuurorganisaties worden dan ook uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens dit evenement.