Mobiel Medisch Team twee maal gealarmeerd voor nachtelijke incidenten

943
0
Foto: Dick Teske

Het Mobiel Medisch Team (MMT) werd in de nacht van woensdag op donderdag tweemaal gealarmeerd in zeer korte tijd voor twee aparte incidenten op Scheveningen.

Op de Frederik Hendriklaan viel iemand van grote hoogte. De man werd bewusteloos op straat gevonden door voorbijgangers. Hij was waarschijnlijk vanaf de tweede verdieping door een balkonhekje heen gevallen. Het slachtoffer was onder meer met een grote hoofdwond op straat terecht gekomen. De artsen van het MMT verleenden samen met de andere hulpdiensten eerste hulp aan het slachtoffer. De man werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Terwijl de hulpdiensten druk bezig waren op de Frederik Hendriklaan werd er alarm gegeven voor een zwemmer in problemen ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd.

Drie Belgische vrienden waren speciaal naar Scheveningen afgereisd om het natuurverschijnsel Zeevonk te kunnen zien. Deze algensoort kleurt het zeewater lichtblauw. Helaas was de Zeevonk niet goed zichtbaar vanaf het strand, dus besloot één van de Belgen al zwemmend bij het havenhoofd naar de Zeevonk op zoek te gaan.

Dit ‘goede idee’ veranderde in een levensgevaarlijke situatie. Door de stroming en de golven werd de Belg tegen de blokken van het havenhoofd geduwd en kon hij niet meer uit de stroming komen. Na een mislukte reddingspoging van zijn vrienden werd er direct 112 gebeld. Politie, brandweer, KNRM Scheveningen en de GGD Haaglanden waren snel ter plaatse om de man te bevrijden uit zijn levensgevaarlijke situatie. Ook het MMT werd opgeroepen, maar deze hoefden niet ter plaatse te komen.

De man is met lichte verwondingen en onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd.

Deel dit bericht via: