Grote zoekactie naar vermiste zwemmer

1086
0

Tussen 16.00 en 17.00 uur is er een grote zoekactie geweest naar een mogelijk vermiste zwemmer.

De zwemmer, die volgens een getuige een wetsuit droeg, zwom in zee ter hoogte van de Schuitenweg toen hij plotseling uit het zicht van de getuige verdween. Deze getuige hield de zwemmer via een verrekijker vanaf de kant in de gaten.

Hierop alarmeerde de getuige de hulpdiensten en er werd direct een zoekactie op touw gezet. Nadat er in eerste instantie geen zwemmer werd aangetroffen op de betreffende locatie werd er opgeschaald naar ‘middel duikalarm’. De KNRM, HVRB, Brandweer en Politie zochten zowel in zee als op het land naar de vermiste zwemmer.

Om even voor 17.00 uur kwam het verlossende bericht dat de ‘vermiste’ zwemmer zelfstandig het water verlaten had en zich veilig aan wal bevond.

Deel dit bericht via: