Vier topdagen voor Sail op Scheveningen

695
0
Foto: Dick Teske

Van donderdag tot en met zondag was het Scheveningse havengebied het decor van Sail op Scheveningen. De eerste editie van dit evenement was een ongekend succes. Maar liefst 220.000 personen bezochten het evenement over vier dagen, met als uitschieter de zondag toen ’s middags de Sail-out Parade plaatsvond.

Sail op Scheveningen ging op donderdagochtend spectaculair van start met de Sail-In Parade, een indrukwekkende optocht van alle 24 Tall Ships. Op vrijdag presenteerden de bemanningsleden zich feestelijk aan het publiek en vond de uitreiking van de Liberty Tall Ships Regatta plaats. Zaterdag en zondag maakte het publiek massaal gebruik van de gelegenheid om de schepen gratis te bezoeken en ook de kinderactiviteiten waren een enorm succes. Op zondagmiddag werden de schepen en hun bemanningsleden uitgezwaaid door de vele duizenden bezoekers op het strand, de boulevard en de kade. Een evenement met een enorm goede sfeer, tevreden bezoekers en een grote lokale betrokkenheid.

“Het eerste bezoek van de Sail Training International (STI) Tall Ships Fleet aan Scheveningen is een groot succes. Alle schepen zijn enthousiast over de gastvrijheid en faciliteiten. Voor wat STI betreft, kijken wij uit naar een volgende gelegenheid om Scheveningen te betrekken bij een Tall Ships Regatta. Wij komen zeker terug!”, zo liet Robin Snouck Hurgronje, de race chairman of the Liberty Tall Ships Regatta 2019, weten.

Deel dit bericht via: