Piet Taal koninklijk onderscheiden

1196
0
Foto: Dick Teske

Tijdens de opening van de Scheveningse Dag in Muzee Scheveningen werd de 76-jarige Piet Taal verrast met een koninklijke onderscheiding. De coördinator van de Scheveningse Dag en Kerstland is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al sinds 2004 speelt Piet een zeer actieve rol bij de Vrienden van Muzee. Vanaf 2008 is hij de drijvende kracht van zowel de Scheveningse Dag als de jaarlijkse kerstmarkt (‘Kerstland’) in december. In beide gevallen neemt Piet het grootste deel van het organisatiewerk voor zijn rekening.

Daarnaast maakt de vrijwilliger deel uit van de groep die het vroegere Scheveningen laat herleven met klederdrachtenshows en andere presentaties in de kleding van weleer. Deze groep treedt op in verpleeg- en verzorgingshuizen en bij tal van evenementen. Piet helpt ook bij tal van andere werkzaamheden in Muzee.

Eind jaren vijftig is Piet actief geworden als vrijwilliger. Dit was bij de Christelijke Jeugd Vereniging, nu beter bekend als YMCA, in het Belgisch Park en het Renbaankwartier. Hij werd clubleider bij de jaarlijkse jeugdkampen en ging helpen met het organiseren van bazaars voor het jeugdwerk. Omstreeks 1967 trad de heer Taal toe tot het bestuur.

Van 1972 tot 1994 hielp hij naast zijn reguliere baan zijn echtgenote die als beheerder van wijkgebouw De Hinde optrad. Bovendien heeft de heer Taal zich van 1988 tot 2005 ingezet voor het koor The Chapel Singers: hij was bestuurslid en speelde een hoofdrol bij het organiseren van de excursies voor de koorleden en de concerten in binnen- en buitenland.

Piet was blij verrast met de ondrscheiding. De burgemeester noemde het ‘zeer, zeer, zeer verdiend’.

Deel dit bericht via: