Succesvolle 06-polsbandjesactie op de boulevard

487
0
Foto: De Scheveninger

Diverse instanties hebben zaterdagmiddag een succesvolle polsbandjesactie gehouden op de boulevard van Scheveningen.

Onder meer de Gemeente Den Haag, Politie Scheveningen, de Haagse Vrijwillige Reddingbrigade en het Jongerenwerk Scheveningen hebben de handen ineen geslagen om de polsbandjes, waarmee vermiste kinderen sneller met hun ouders herenigt kunnen worden, onder de aandacht te brengen. Tijdens de speciale actie op de boulevard kregen de voorbijgangers met kinderen naast het polsbandje ook verdere informatie en werden er ijsjes uitgedeeld.

Op mooie zomerse stranddagen kunnen kinderen makkelijk zoek raken op het strand. Vaak zijn de kinderen alleen maar de weg kwijt en worden ze snel weer herenigd met hun ouders. Toch pakken de hulpdiensten elke vermissing van een kind op het strand groot op, immers kan het kind ook in zee terecht zijn gekomen.

In zomerse weekend krijgen de hulpdiensten te maken met tientallen vermiste kinderen. Om het aantal vermissingen op het strand tegen te gaan zijn er de 06-polsbandjes. De ouders kunnen hierop de naam van het kind schrijven en hun eigen telefoonnummer. Hierdoor kan er snel telefonisch contact gelegd worden met de ouders wanneer het kind aan de wandel is gegaan.

De polsbandjes zijn verkrijgbaar bij alle strandpaviljoens en de hotels op Scheveningen.

Foto: De Scheveninger
Deel dit bericht via: