Politie en Handhaving maken jacht op overlastgevers rond Scheveningse boulevard

3051
0
Foto: Dick Teske

Politie en Handhaving hielden zaterdag een gerichte actie tegen overlastgevend gedrag van bezoekers op en rond de Scheveningse boulevard.

Sinds 1 januari jongstleden zijn de gemeentelijke buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) bevoegd om op te treden tegen onnodig toeteren en onnodig geluid veroorzaken met een voertuig. Iets waar afgelopen zomer veel klachten over binnen kwamen vanuit Scheveningen. Brullende motoren en harde muziek uit auto’s die over de boulevard rijden zorgden voor veel ergernis bij bewoners.

Op deze zomerse zaterdag waren politie en Handhaving daarom extra zichtbaar aanwezig op en rond de boulevard. Daarnaast werd aan het eind van de middag een speciale controle gehouden. Herriemakers of voertuigen die op een andere manier negatief de aandacht trokken van rondrijdende politiemotoren werden naar de controleplaats aan de Vissershavenweg gedirigeerd. Daar werden zij gecontroleerd door politie en Handhaving en eventueel beboet.

Er werden flink wat bekeuringen uitgeschreven voor tal van overtredingen. Omwonenden waren erg te spreken over de controle. “Van mij mogen ze dit iedere week doen! Het is goed dat ze nu eindelijk eens optreden tegen die lui.”

Foto: Dick Teske
Deel dit bericht via: