Komen en gaan van buitenlandse marineschepen

697
0
Foto: Dick Teske

Het is een komen en gaan in de Scheveningse haven deze week. Donderdagmiddag kwamen de opleidingsschepen HMS Ranger, HMS Charger, HMS Smiter, HMS Blazer en HMS Exploit van de Britse marine de haven van Scheveningen binnenlopen.

De vijf schepen zijn onderweg voor de oefening ‘Baltic Protector’ in de Baltische zee. Deze oefening maakt deel uit van de Joint Expedition Force (JEF), waar naast Groot Britannie en Nederland ook Denemarken, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden aan deelnemen.

Nadat de Engelsen vrijdagochtend de haven weer verlieten, kwamen niet veel later vier opleidingsschepen van de Franse marine binnen. De Franse mariniers blijven tot en met maandag op Scheveningen.

Foto: Dick Teske
Deel dit bericht via: