Vuurschepenrace markeert start North Sea Regatta

2831
0
Foto: De Scheveninger

De aftrap van het jaarlijkse zeilevenement North Sea Regatta vond dinsdagavond plaatst met de start van de traditionele Vuurschepenrace.

De 110 zeemijlen tellende Vuurschepenrace is een hoogtepunt op de kalender van de Nederlandse wedstrijdzeilers, het is namelijk één van de weinige offshore zeilwedstrijden die vanuit Nederland wordt gevaren. Er verschenen zo’n 65 boten, in vier verschillende klassen, aan de start om de overtocht naar het Engelse Harwich te maken.

De terugtocht, de North Sea Race, start vrijdagochtend. De eerste boten worden aanstaande zaterdag weer terug verwacht in de Scheveningse haven.

Na de Vuurschepenrace en de North Sea Race volgen de North Sea Regatta Inshore wedstrijden voor de kust van Scheveningen. Met Pinksteren, van 8 tot en 10 juni aanstaande, strijden bijna 600 zeilers om de prijzen voor de kust van Scheveningen. Verdeeld over drie wedstrijdbanen, doen ongeveer 150 boten mee aan deze Inshore races van de North Sea Regatta. Het deelnemersveld bestaat uit internationale profzeilers, wedstrijdzeilers en liefhebbers uit verschillende landen.

Deel dit bericht via: