Hondenbezitters Nieuwe Scheveningse Bosjes gezamenlijk in actie tegen overlast

1135
0
Foto: De Scheveninger

Hondenbezitters uit de Nieuwe Scheveningse Bosjes kregen maandagmiddag bezoek van burgemeester Pauline Krikke. Omwonenden en hondenbezitters, die regelmatig gebruik maken van de bosjes, hebben onlangs de handen ineen geslagen samen met de politie en handhaving om overlast van jeugd in de bosjes tegen te gaan.

“De dames, die het bewonersinitiatief zijn gestart, hebben de weg naar ons gevonden en gezamenlijk kunnen we hierdoor effectiever optreden. Tot op heden is de overlast door jongeren hier in het bos behoorlijk afgenomen”, aldus Robert Engelkamp, wijkagent van Scheveningen Noord.

Als bedankje kregen alle aanwezige hondenbezitters een mooie politiehalsband, met penning, voor hun hond. Daarbij werd ook opgeroepen dat wanneer zij tijdens het uitlaten van de hond overlast opmerken in het bos zij hiervoor 112 kunnen bellen.

De burgemeester was erg te spreken over de actie en kwam persoonlijk langs. “Het feit dat we hier allemaal staan en dat we met allemaal handhavers erbij zeggen ‘wij zullen elkaar steunen als we mensen aanspreken, als we jongeren aanspreken’. Ik denk dat dat ontzettend belangrijk is.”

Zij kreeg uit handen van de aanwezige politieagenten ook een halsband voor haar hond Harley. De burgemeester liet weten dat zij het speciale politiehalsbandje een ‘buitengewoon kek bandje’ vindt en dat Harley het vast en zeker met trots zal dragen. Ook beloofde zij samen met Harley nog een keer langs te komen in het bos om de halsband te laten zien.

Foto: De Scheveninger
Deel dit bericht via: