‘Gezond samen leven’ centraal bij opening woon-zorglocatie De Windes

605
0
Foto: De Scheveninger

Woensdag vond de officiële opening plaats van De Windes, de nieuwe woon-zorglocatie van Respect aan de Nieuwe Parklaan.

De hele dag stond in het teken van ‘Gezond Samen Leven’. ’s Middags werden er workshops gegeven waaraan niet alleen de cliënten van Respect, maar ook bewoners uit de omliggende wijk deel konden nemen. Ook was er een talentenmarkt.

Bestuurder van Respect, Klaas Smilde, haalde tijdens het officiële openingsmoment aan hoe belangrijk samenwerken in de zorg is. “Wij met elkaar staan voor een enorme uitdaging. Hoe gaan wij de komende jaren de zorg in het algemeen, en de ouderenzorg in het bijzonder, toegankelijk en betaalbaar houden. Dat kan alleen als we de handen ineen slaan.”

Wethouder Kavita Parbhudayal was namens de gemeente aanwezig bij de opening. “Ik sta hier als een blije wethouder Zorg”, sprak zij. “Gezond samen leven in de wijk ligt me dicht aan het hart en ik stimuleer dit ook als wethouder. Zorginnovatie is daarbij van groot belang en dat wordt hier goed toegepast. Ik wil jullie van harte feliciteren met deze mooie locatie en hoop dat er veel plezier van zal zijn.”

Deel dit bericht via: