Bliksembezoek Duitse korvet ‘Ludwigshafen am Rhein’ aan Scheveningen

1035
0
Foto: Dick Teske

De Duitse Korvet ‘FGS Ludwigshafen am Rhein’ heeft dinsdagochtend de haven van Scheveningen weer verlaten.

Zondagochtend kwam het Duitse marineschip aan op Scheveningen en konden belangstellenden in de middag een beperkt kijkje aan boord nemen. Maandag werd het schip bezocht door de Kamercommissie van Defensie en ’s avonds vond een receptie plaats van de Duitse ambassade. Het Duitse Marinemusikkorps Kiel speelde tijdens het ontvangst van de genodigden op het achterdek.
De kade werd tijdens de receptie afgegrendeld voor publiek en Duitse bewapende militairen hielden de wacht.

De Ludwigshafen zet momenteel koers naar de Middellandse Zee waar het het korvet FGS Oldenburg zal aflossen in de wateren van Libanon. Het maakt onderdeel uit van een eskader van zes schepen in het kader van de United Nations Interm Force in Lebanon (UNIFIL).

Foto: Dick Teske
Deel dit bericht via: