Indrukwekkende stille tocht in Scheveningse bosjes

1513
0
Foto: De Scheveninger

Zaterdag werd in de Scheveningse Bosjes een stille tocht gehouden voor de vermoorde Etsuko. De 56-jarige vrouw werd op zaterdag 4 mei jongstleden omgebracht toen zij haar honden uitliet in de bosjes.

De stille tocht werd georganiseerd door een aantal hondenbezitters, die Etsuko persoonlijk kende uit het bos. “Heel veel mensen kenden haar wel. Het was een opvallende verschijning, hoe zij met haar verlamde hond op pad ging. Ze maakte graag een praatje met iedereen. Het was een hele vriendelijke vrouw.”

Zo’n tweehonderd belangstellenden, met en zonder hond, verzamelden zich rond 15.15 uur bij het beginpunt van de stille tocht. Onder hen ook burgemeester Krikke. Zij noemde het een afschuwelijke gedachte: de hond uitlaten en nooit meer thuiskomen. De deelnemers liepen een route door het bos, die zowel langs de moordlocatie als de herdenkingsplek leidde. Op beide plekken werd stilgestaan en bloemen neergelegd.

Bij sommige deelnemers liepen de emoties hoog op. “Ik was nog niet op de plek geweest waar het daadwerkelijk gebeurd is”, vertelt een geëmotioneerde dame. “En nu ik dit zo zie, ik weet niet… het raakt me gewoon. Het is zo’n zinloze daad en het had iedereen kunnen overkomen. Ik denk dat dat het is. Elk van ons had hier kunnen lopen met z’n hond en had die gek tegen kunnen komen. Het komt gewoon heel dichtbij nu.”

Voor de dood van Etsuko en twee andere hondenuitlaters in Heerlen is de 27-jarige Thijs H. aangehouden. De man zou geestelijke problemen hebben gehad ten tijde van de moorden. Hij wordt momenteel onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Deel dit bericht via: