[Advertorial] Kom het team van Respect versterken in Zeewinde aan de Nieuwe Parklaan!

482
0
Foto: Respect Zorggroep

Aan de Nieuwe Parklaan is afgelopen jaar het complex ZeeWinde verrezen. Naast 66 riante appartementen verdeeld over zeven woonlagen, zijn er op de onderste twee etages 32 appartementen ingericht als vier kleinschalige woonvoorzieningen voor mensen met dementie. Het is een unieke werkomgeving geworden waar medewerkers van Respect, specialist op het gebied van ouderenzorg, de zorg in handen hebben.

“Je merkt het eigenlijk al als je binnenkomt dat dit niet zo maar een woon- en zorginstelling is”, vertelt Roland Lameijn, Zorgmanager ZeeWinde. Op de begane grond zit naast een Grand Café ook een kapsalon, pedicure en een behandelcentrum. “Deze voorzieningen zijn ook beschikbaar voor buurtbewoners. De kapper en de pedicure zaten voorheen in Belgisch Park en hebben hier een nieuw onderkomen gevonden. Door deze voorzieningen sta je toch veel meer in de maatschappij en dat maakt het een hele dynamische omgeving om te werken.” Coördinerend verpleegkundige Maartje valt bij: “Voor ons is het hier beneden echt een soort uitje. Het is een hele andere omgeving dan op de afdeling.”

De psychogeriatrische afdeling van ZeeWinde, bestaande uit vier woongroepen op de eerste en tweede verdieping, zijn ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de zorgmedewerkers. “We verlenen intramurale zorg op een extramurale manier”, legt Roland uit. “De bewoners hebben hun eigen kamer en sanitair, maar kunnen samen komen in de gemeenschappelijke huiskamers.

Hier is ook een keuken waar dagelijks vers gekookt wordt. Ook worden er veel activiteiten ondernomen waarbij we met de bewoners naar buiten gaan. We gaan regelmatig naar de Nieuwe Badkapel om deel te nemen aan de activiteiten en er wordt gezwommen met bewoners.”

Op dit moment zijn drie van de vier woongroepen van ZeeWinde bewoond. “Voor de vierde woongroep hebben we wel al bewoners op een wachtlijst staan, maar was er onvoldoende personeel voor handen”, weet Roland. “Omdat we werken met een doelgroep waarbij structuur heel belangrijk is en zo’n verhuizing al ingrijpend genoeg is, willen we de bewoners een vast team kunnen bieden en zo min mogelijk gebruik maken van flexmedewerkers. Hopelijk kunnen we voldoende ‘verzorgenden individuele gezondheidszorg’ en ‘eerst verantwoordelijk verzorgenden’ (niveau 3) aantrekken zodat we binnenkort kunnen starten met de vierde woongroep.”

Wil jij het team van Respect in Zeewinde versterken, heb je een hart voor de zorg en wil je werken in een nieuwe dynamische omgeving? Neem dan contact op met Roland Lameijn, telefoon 070-3069100. Of ga naar de website www.respectzorg.nl voor meer informatie. “We proberen echt rekening te houden met jouw wensen en mogelijkheden, ook wat betreft een goede balans tussen werk en privé”, aldus Roland.

“Een prettige werkgever: “Of je nu helpende bent of verpleegkundige je kunt altijd je mening kwijt over het werkproces. Ik merk dat er goed naar je geluisterd wordt en er altijd wat gedaan wordt met je vragen of opmerkingen. Op andere plekken merk je vaak toch dat er een bepaalde rangorde is, of krijg je te horen ‘maar we hebben het altijd al zo gedaan, dus dat gaan we niet veranderen’. Hier wordt er echt naar je geluisterd en hoe je tegen bepaalde zaken aankijkt. Dat komt uiteindelijk ook weer de zorg aan de bewoners ten goede.”

De Windes – Nieuwe Parklaan 83

Deel dit bericht via: