KNRM Reddingbootdag op Scheveningen afgelast

1046
0
Foto: Dick Teske

Dit jaar zal KNRM-station Scheveningen niet deelnemen aan de landelijke Reddingbootdag op zaterdag 11 mei aanstaande.

In de Eerste Haven vinden op dit moment diverse werkzaamheden plaats aan onder andere de kadewanden. Een deel van de kade is hiervoor afgezet. Door de afzettingen is het niet mogelijk om te garanderen dat donateurs veilig aan boord kunnen gaan van de reddingboot ‘Kitty Roosmale Nepveu’.

Daarnaast heeft onlangs een aanscherping van de regels plaatsgevonden. Het is niet meer mogelijk om met meer dan 12 passagiers te varen. Station Scheveningen is normaal gesproken één van meest drukbezochte stations tijdens Reddingbootdag. “Door de beperking is de verwachting dat er lange wachtrijen ontstaan. Langere wachtrijen waren er afgelopen jaren ook al en leidden tot irritatie bij sommige aanwezigen. Dat is juist niet de bedoeling van deze dag”, aldus de KNRM.

Deze combinatie heeft ertoe geleid dat de plaatselijke commissie van station Scheveningen helaas heeft moeten besluiten om Reddingbootdag af te gelasten. De plaatselijke commissie en bemanningsleden bekijken welke mogelijkheden er zijn om Reddingbootdag volgend jaar wel op Scheveningen te organiseren.

Deel dit bericht via: