Dode vrouw in Scheveningse Bosjes is misdrijf

5276
0
Foto: De Scheveninger

Op het Galgenpad, het fietspad in de Scheveningse Bosjes tussen de Scheveningseweg en de Prof. B.M. Teldersweg, werd zaterdagmiddag 4 mei het lichaam aangetroffen van een 56-jarige vrouw uit Den Haag. De vrouw bleek mogelijk door geweld om het leven te zijn gekomen. Reden voor politie om een onderzoek te starten.

De politie ontving zaterdag rond 15.45 uur een melding van voorbijgangers die de vrouw hadden gezien. Samen met de ambulancedienst gingen agenten direct ter plaatse. Duidelijk werd dat het slachtoffer om het leven was gekomen. Daarop werd een onderzoek gestart. Uit dat onderzoek bleek dat de vrouw mogelijk door geweld om het leven is gekomen.

Door forensische opsporing werd begonnen met een sporenonderzoek rondom het Galgenpad. Rechercheurs hoorden getuigen en andere betrokkenen. Ook werden er speurhonden ingezet. Inmiddels is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld. Dit team, bestaande uit rechercheurs van verschillende disciplines, onderzoekt de dood van de vrouw.

UPDATE: de politie heeft woensdagavond 8 mei een verdachte opgepakt, de 27-jarige Thijs H. uit Den Haag. Hij werd aangehouden op de openbare weg in Zuid-Limburg, niet lang nadat de politie een opsporingsbericht met zijn naam en foto had verspreid.

Deel dit bericht via: