Herdenking Tesselseplein verplaatst naar Prinses Julianakerk

1366
0
Foto: Dick Teske

De stemmige herdenking in Duindorp op zaterdag 4 mei vond dit jaar voor het eerst sinds jaren niet plaats bij het monument ‘Reliëf slachtoffers 40-45′ op het Tesselseplein, maar in de Prinses Julianakerk. De weersverwachting gooide roet in het eten en er werd besloten om de herdenking te verplaatsen.

In de volle Prinses Julianakerk was naast de tientallen wijkvertegenwoordigers ook locoburgemeester Richard de Mos aanwezig. Hij sprak de aanwezigen toe namens de gemeente. Uiteraard was er ook muzikale begeleiding van het Schevenings Vissersvrouwenkoor en de beide drumbands uit Duindorp.

Leerlingen van De Meerpaal en De Tweemaster droegen twee gedichten voor, die zij zelf geschreven hebben naar aanleiding van de lessen die zij over de Tweede Wereldoorlog op school hebben gehad

Deel dit bericht via: