Vriendenboek voor Henk Grootveld gepresenteerd in Muzee

1033
0
Foto: Dick Teske

Tijdens de traditionele Oranjeborrel van Muzee Scheveningen op Koningsdag ontving mr. Henk Grootveld een Vriendenboek.

Bij zijn afscheid in 2017 als bestuursvoorzitter van Muzee was binnen de vriendenkring van Henk Grootveld het idee ontstaan om een Vriendenboek, een zogenoemd ‘Liber Amicorum’, te laten verschijnen. Dit als blijk van waardering voor zijn onvermoeibare inzet gedurende een 20-jarig bestuurslidmaatschap.

Onder de toepasselijke titel ‘Van prenter tot praeses’ werd het resultaat afgelopen zaterdag aan de zichtbaar verraste oud-voorzitter gepresenteerd. Tijdens de geanimeerde bijeenkomst waren de meeste vrienden en vrijwilligers van het museum aanwezig, evenals een groot deel van de auteurs die een bijdrage leverden aan het Liber Amicorum.

Langs drie thematische lijnen – ‘Grootveld’, ‘Vis’ en ‘Vertier en cultuur’ – treft de lezer zestien bijdragen aan, die in hun verscheidenheid nieuwe inzichten bieden in de geschiedenis van Henk Grootvelds geliefde Scheveningen. Tot slot zijn in het boek de speeches afgedrukt van stadsdeelwethouder Karsten Klein en Muzeepenningmeester Martin Mos bij het afscheid van Henk Grootveld van Muzee in 2017.

Het boek is verschenen in dezelfde vormgeving als de Historische Reeks van Muzee Scheveningen, maar het verschijnt buiten de reeks om. Het is verkrijgbaar in de museumwinkel van Muzee voor 14,95 euro. Daarvoor krijgt de lezer een kloek en rijk geïllustreerd boek van 232 pagina’s met een zeer gevarieerde en interessante inhoud.

Deel dit bericht via: