Minder animo voor Koningsdag door fris weer

1320
0
Foto: Dick Teske

De regenbuien in de ochtend, harde wind en lage temperatuur hebben ervoor gezorgd dat Koningsdag iets minder uitbundig werd gevierd dan anders op Scheveningen.

Waar normaliter elk stukje stoep en straat is bezet in de straten rondom het Belgische Plein waren er dit jaar opvallend veel lege plekken in de ochtend. Het is tegen 11.30 uur wanneer Alex aanschuift in de Gentsestraat. “Normaal zitten we al rond 07.00 uur met onze spullen, maar het was zo nat vanochtend. Eigenlijk wilden we helemaal niet meer gaan, maar volgens Buienrader blijft het de komende uren droog, dus we gaan het toch maar proberen”, vertelt hij terwijl hij zijn spulletjes uitstalt.

Op de Frederik Hendriklaan was het na het middaguur een stuk drukker, maar ook hier merkten de vaste ‘zitters’ dat het minder is dan voorheen. “Het is koud, de zon komt niet echt door en af en toe druppelt het. Ik kan me voorstellen dat het niet echt uitnodigt om lekker de markt over te gaan”, vertelt Nola. “De meeste spulletjes heb ik al verkocht, dus ik denk dat ik nog een uurtje blijf en dan ook naar huis ga.”

Voor wie niet thuis voor de buis zat om de Koninklijke familie te bewonderen in Amersfoort, was er op de Fred ook nog een kans om het ‘Koningspaar’ tegen het lijf te lopen. Ook dit vorstelijk geklede stel nam de tijd om handjes te schudden en op de foto te gaan met jong en oud.

Deel dit bericht via: