Scheveningers gedecoreerd tijdens Lintjesregen 2019

2797
0

Ruim 30 mensen uit Den Haag werden op vrijdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Onder hen ook een aantal personen, die zich vol passie belangeloos inzetten voor activiteiten in het stadsdeel Scheveningen.

Gilles Hondius werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Met zijn eigen stichting, de Gilles Hondius Foundation, heeft hij sinds 2004 honderden kunstzinnige en wetenschappelijke projecten financieel ondersteund. Daarnaast is hij oprichter en bestuurslid van het Wijkberaad Van Stolkpark. Ook heeft hij een adviserende rol bij de Benjamin Britten International Violin Competition.

Ook Frans van Nugteren mag zich vanaf vrijdag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De tandarts stond onder andere aan de wieg van de oprichting van de tandheelkundige spoeddienst Haaglanden, Stichting Dak- en Thuislozen en de Friendly Network. Ook werd hij onlangs nog benoemd tot erelid van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Verder is Frans voorzitter van tennisvereniging HLTC De Metselaars.

Duindorper Martin Pollie is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Martin is secretaris van het Nederlands Astma Fonds Den Haag, het Steunfonds Den Beer Poortugael en van de Christelijke Zangvereniging ‘Volharding Leidt tot het Doel’. Daarnaast is hij lid van de Activiteiten Commissie Gepensioneerden Dienst Koninklijk Huis en is hij chauffeur bij de Wijkbus Groot Scheveningen.

Er is nog een Duindorper onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Arie Toet kreeg het lintje voor zijn inzet als vrijwilliger en bestuurder van de Wijkgemeente Duindorp. Hij is verder lid van de Centrale Kerkraad Scheveningen en vervult bestuursfuncties bij het College van Kerkvoogden.

In het Westland kreeg Alex de Zeeuw de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje werd hem uitgereikt vanwege zijn vrijwilligersfuncties gedurende vele jaren op de meest uiteenlopende terreinen. Eén daarvan is het Christelijk Mannenkoor Scheveningen, waarvan hij begin april ook nog eens 25 jaar lid was.

Deel dit bericht via: