VVD: “Zorg dat onze stranden hun blauwe vlag terugkrijgen”

596
0
Foto: Dick Teske

De stranden van Scheveningen en Kijkduin zijn na zes jaar hun blauwe vlag kwijt geraakt. De reden: de stranden zijn minder schoon en veilig geworden.

VVD’ers Judith Oudshoorn-van Ginderen en Ayse Yilmaz hebben het stadsbestuur hier nu vragen over gesteld, want hoe komt het dat we deze blauwe vlag zijn kwijt geraakt en wat de gemeente doen om deze weer terug te veroveren?

Ayse Yilmaz wijst erop dat de blauwe vlag niet alleen staat voor een schoon strand, maar ook voor een veilig strand én veilig zwemwater: “Wij zijn trots op onze mooie stranden. De kwaliteit van het zeewater aan de Haagse kust moet uitstekend zijn en daar vragen we het college alles aan te doen.”

Judith Oudshoorn-van Ginderen geeft ook aan dat het hebben van de blauwe vlag goed kan zijn voor het aantrekken van toeristen: “De buurgemeente Wassenaar heeft nog wel een blauwe vlag, dus laten we zorgen dat wij deze ook zo snel mogelijk weer mogen hijsen. Dat is goed voor de uitstraling van onze stad en voor de Haagse economie.”

Deel dit bericht via: