VVD wil soepelere regelgeving voor strandondernemers

473
0
Foto: De Scheveninger

De VVD wil dat de gemeente soepeler omgaat met de vergunningen voor ondernemers die op het strand hun brood verdienen. Daarom heeft raadslid Judith Oudshoorn-van Ginderen een aantal schriftelijke vragen gesteld aan het college.

“Wanneer bedrijven een activiteit op het strand willen organiseren en hiervoor materialen nodig hebben die zij niet zonder voertuig het strand op krijgen, dan moeten zij hiervoor een vergunning aanvragen”, legt Oudshoorn-van Ginderen uit. “Er zijn momenteel twee soorten vergunningen, een langdurige ontheffing voor ondernemers die meermaals per week met de auto door de duinen moeten richting strand en een kortlopende ontheffing voor maximaal 2 aaneengesloten dagen. Het probleem is dat de aanvraag hiervoor veel tijd en energie in beslag neemt.”

Zo moet de ontheffing acht weken van tevoren aangevraagd worden. “Stel dat een ondernemer morgen een klus op het strand krijgt aangeboden voor eind mei, dan is dat al niet meer mogelijk’, aldus het VVD-raadslid. Daarnaast moet de aanvraag fysiek ingeleverd worden bij het stadsdeelkantoor. Oudshoorn-van Ginderen: “Niet heel erg handig voor ondernemers die niet uit de regio komen, dat moet toch anno 2019 veel makkelijker kunnen?”

De VVD’er hoopt dat de wethouder de ingediende schriftelijke vragen met spoed zal behandelen, gezien het strandseizoen op het punt van beginnen staat.

Deel dit bericht via: