Minister Van Engelshoven opent nieuwbouw VCL

639
0

Donderdagmiddag heeft minister Ingrid van Engelshoven de officiele opening verricht van het nieuwe pand van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum (VCL) aan de Van Stolkweg.

De minister opende de nieuwbouw van het VCL samen met de jongste en oudste leerling van de school. Dit gebeurde heel symbolisch op de verbindingsbrug die het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte van het VCL met elkaar verbindt.

“Een brug verbindt, denk maar aan de brug die Istanbul met Europa verbindt, wij wilden dat de brug de connectie zou leggen tussen oud en tussen nieuw” aldus de rector van het VCL.

Het complete traject van de nieuwbouw voor het VCL, van de eerste gesprekken tot aan de voltooiing van de nieuwbouw, heeft slechts vijf jaar geduurd. De architect heeft voor het ontwerp gebruik gemaakt van de natuurlijke omgeving van het gebied. Zo is de nieuwbouw in het bestaande duin gebouwd en met een loopbrug verbonden aan de bestaande monumentale villa’s. De school is er in vierkante meters niet op vooruit gegaan, maar de ruimte wordt veel efficiënter gebruikt.

Voor de rector was het belangrijk om de sfeer van de oude school te behouden. Dat is volgens de meeste leerlingen goed gelukt. Een aspect wat daar aan bijdraagt is het kenmerkende mozaïek van M.C. Escher dat het oude schoolgebouw sierde. Dit mozaïek is onlangs teruggeplaatst op de nieuwbouw van het VCL.

Het nieuwe pand in het Van Stolkpark werd al begin december 2018 in gebruik genomen door de VCL-leerlingen.

Deel dit bericht via: