Doe mij ‘n lol géén drol!

307
0

We kennen het hondenpoep probleem allemaal wel: de straten liggen onder en het is niet heel erg hygiënisch.
De gemeente probeert veel aan dit probleem te doen, zoals meer prullenbakken plaatsen en mensen keer op keer te informeren hoe het nou precies hoort. Wist u bijvoorbeeld dat u de hondenpoepzakjes gewoon weg kan gooien in een ondergrondse afvalbak?

Donderdag 7 maart is een klein groepje actievoerders van start gegaan om op een leuke en ludieke manier hondeneigenaars op de Van Boetzelaerlaan de spelregels uit te leggen die komen kijken bij het uitlaten van de hond. Bij dit clubje mensen liep ook Monique Fennes van de gemeente mee, zij vertelde over de problemen die de gemeente samen met buurtbewoners bespreken en de oplossingen.

Met flyers en kaartjes liepen buurtbewoners en Handhaving mee om hondeneigenaren op de hoogte te stellen van de ‘spelregels’. “We hebben ruim een half jaar geleden spreekuren georganiseerd. Er zijn hele leuke ideeën uit gekomen, maar ook mensen die niet wisten hoe en wat je in welke prullenbakken mag weggooien”, aldus Fennes.
De campagne die door de buurtbewoners samen met de gemeente was georganiseerd lag een tijdje stil, tot een paar weken geleden toen de gemeente begon met het grappige info-filmpje over het weggooien van de zakjes op hun Facebookpagina. “We hadden het zelf ook niet verwacht dat het filmpje zo veel gedeeld zou worden.”
Samen met Dierenwinkel Van Westen aan de Frederik Hendriklaan, die de posters hebben gesponsord, hebben de buurtbewoners het initiatief genomen om posters te maken. Ook hebben ze een kaartje waar de spelregels beschreven staan zoals: ‘U bent verplicht om altijd een poepzakje bij u te hebben bij het uitlaten van de hond’. Met deze actie wil de gemeente en de buurt hondeneigenaren er op te attenderen en informeren over het opruimen achter hun hond, want hondenpoep hoort niet op straat.

Deel dit bericht via: