NN CPC Loop afgelast in verband met onstuimig weer

501
0

Door de verwachte weersomstandigheden acht de organisatie van de CPC Loop het niet verantwoord om de ruim 41.000 lopers die zondag 10 maart in actie zouden komen van start te laten gaan. Het KNMI heeft inmiddels Code Oranje voor Zuid Holland afgegeven.

“Er is te veel en te harde wind, de windkracht is oplopend tot 7 met windstoten tot 100 kilometer per uur in combinatie met het zeer slechte weer en de lage gevoelstemperatuur is er sprake van een onverantwoorde situatie, zowel op het Malieveld als op het parcours. Na overleg met de burgemeester en de hulpdiensten heeft de organisatie het besluit genomen om het evenement af te gelasten”, aldus de organisatie.

De organisatie betreurd het besluit zeer. “Een tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid van de lopers, vrijwilligers. toeschouwers en andere betrokkenen staat bij de NN CPC Loop Den Haag, altijd voorop.”

Deel dit bericht via: