Moord in de Neptunusstraat: Andrei K. krijgt vier jaar en TBS voor doden Julia

776
0
Foto: Dick Teske

De 41-jarige Rus Andrei K. heeft woensdagmiddag van de rechter te horen gekregen dat hij wordt veroordeeld tot vier jaar cel en TBS met dwangverpleging. Hij kreeg deze straf voor de moord op zijn vrouw, de 30-jarige Julia. De moord werd als erg schokkend ervaren, omdat de man na het doden van Julia haar lichaam in meerdere stukken had gezaagd en verstopte op het balkon van de gezamenlijke woning aan de Neptunusstraat.

De moord kwam 11 januari 2018 aan het licht nadat agenten bij de woning van Andrei en Julia aan de Neptunusstraat langs gingen om Andrei verder te bevragen over de eerder gemelde vermissing van zijn vrouw. Hij deed daarbij bebloed de deur open voor de agenten.

Tijdens het proces liet Andrei weten zich van de moord zelf niets meer te herinneren. Hij claimt te zijn ‘overgenomen door entiteiten’, die Julia vermoord hebben.

Hoewel Andrei op een gruwelijke manier het lichaam heeft weggemaakt acht de rechtbank bewezen dat de Rus hiervoor volledig ontoerekeningsvatbaar was. Hij heeft hiervoor dan ook geen straf gekregen. Uit het vonnis blijkt dat de rechtbank Andrei wel verminderd toerekeningsvatbaar acht voor de moord op Julia en legt de 41-jarige Rus daarom 4 jaar cel en TBS met dwangverpleging op. “U mag niet onbehandeld terug in de maatschappij. Het is de zwaarst mogelijke maatregel, maar we vertrouwen een lichtere maatregel niet”, aldus de rechter.

De veroordeling valt fors lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM), die vroegen twee weken geleden om een straf van 8 jaar cel en TBS met dwangverpleging.

Deel dit bericht via: