Kerkuilen in Meijendel weer live te volgen met webcam

516
0
Foto: Dunea

Het is weer zover. Vanaf deze week kun je live het wel en wee volgen van de kerkuil in natuurgebied Meijendel.

Dunea heeft ook dit jaar weer een nestkast uitgerust met een webcam, hierdoor krijgen kijkers een uniek kijkje in het nestgedrag van de kerkuilen en als alles meezit ook hun toekomstige kroost. Duinwachters Joeri en Bart houden de volgers via blogs op de website van Dunea op de hoogte van het laatste nieuws. “Elk jaar is het weer ontzettend spannend. Wordt de kast ook dit jaar bewoond door een familie kerkuilen? Of zitten we straks het hele seizoen naar een lege kast te turen?”, vertelt Bart. De duinwachters kunnen gelukkig al verklappen dat er de afgelopen week in ieder geval al één kerkuil is gesignaleerd bij de kast en dat deze week een tweede kerkuil zich heeft gemeld.

Dit jaar zijn de vogels nog beter in de gaten te houden. Vorig jaar kwam het geregeld voor dat de uilen nét uit beeld zaten. Bart: “Maar dit jaar is dat hopelijk opgelost. Omdat we het belangrijk vinden jullie op z’n goed mogelijke manier te voorzien van goed beeldmateriaal en hebben we ervoor gekozen een nieuwe en betere camera in de nestkast op te hangen.”

De kerkuilen huizen in een nestkast bij bezoekerscentrum De Tapuit en zijn 24 uur per dag te volgen via deze website. Dunea organiseert de komende tijd ook allerlei activiteiten rond de kerkuilen. Zo wordt er later dit seizoen een speciaal uilenspreekuur georganiseerd in De Tapuit. Daarnaast komen er ook voor kinderen activiteiten over uilen, komt er een leuke speurtocht en gaan de duinwachters excursies geven over uilen.

Deel dit bericht via: