Tweede wijkbudget van Scheveningen voor bewoners Duinoord

471
0

Afgelopen zaterdag werden alle inwoners van Duinoord met één druk-op-de-knop 30.000 euro rijker ter verbetering van de buurt. Na het succes van de pilot wijkbudget Scheveningen-Dorp heeft Stadsdeel Scheveningen op eigen initiatief besloten om ook de overige zeven wijken de komende jaren te voorzien van een wijkbudget van 30.000 euro. Bewoners in de wijk weten immers zelf het beste hoe zij de wijk mooier, socialer, veiliger en groener kunnen maken.

Duinoord is de eerste wijk die het geldbedrag ontvangt in de nieuwe reeks aan wijkbudgetten. Alle bewoners van Duinoord kunnen tot en met 31 maart initiatieven ter verbetering van de wijk indienen. Denk hierbij aan een nieuwe speelplek voor kinderen of extra groen in de wijk. Nieuw aan deze reeks is dat alle bewoners ook zelf begroten onder welke initiatieven het geld wordt verdeeld. “Het bijzondere aan de wijkbudgetten is dat de bewoners zélf bepalen hoe hun wijk verbeterd wordt. Zij weten het beste waar de wijk het meest aan heeft. Ik roep dan ook iedereen op – jong en oud – om mee te doen en een voorstel in te dienen”, aldus wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling, Wonen & Scheveningen).

De winnende initiatieven worden tijdens het Open Ateliers Weekend in de Reinkenstraat op zondag 16 juni bekend gemaakt. Daarna gaan de initiatiefnemers zelf aan de slag om invulling te geven aan de winnende ideeën. Klik hier voor meer informatie over Duinoord Begroot.

Deel dit bericht via: