‘Foutje’ in procedure vergunning tijdelijke hal Madurodam

888
0
Foto: Pretparkreizen.nl

Belanghebbenden kunnen alsnog bezwaar maken tegen de tijdelijke hal die geplaatst is in Madurodam. Dat liet wethouder Boudewijn Revis weten nadat omwonende (en oud-wethouder van Groen Links) Jack Verduyn Lunel aan dat bel trok dat de verleende omgevingsvergunning van deze hal niet ter inzage had gelegen, waardoor omwonenden niet in bezwaar konden gaan.

Revis laat weten dat er inderdaad een procedurefout is gemaakt bij de betreffende vergunningaanvraag. “Vanwege een fout in het digitale systeem zijn vanaf oktober 2018 bij circa 40 dossiers aanvragen en vergunningen ten onrechte niet gepubliceerd, waaronder deze aanvraag en vergunning voor Madurodam. Dit wordt gerectificeerd door waar nodig alsnog te publiceren conform de wet- en regelgeving.” De fout in het systeem is inmiddels hersteld.

Op 21 november 2018 is de omgevingsvergunning voor de tijdelijks hal verleend voor een periode van 11 maanden. De loods bestaat uit een stalen frame omspannen met doek. De hal is noodzakelijk voor het voorbereiden van een nieuwe attractie van de miniatuurstad.

Ondanks dat de hal 1,1 meter hoger is dan de aangegeven maximale bouwhoogte in het bestemmingsplan is de vergunning ‘terecht en op goede gronden’ verleend, aldus de wethouder. Zo is bij de beoordeling meegenomen dat het een tijdelijk bouwwerk betreft, de bouwhoogte slechts marginaal wordt overschreden en de hal zich op recreatieterrein bevindt met beperkte zichtbaarheid vanaf de openbare weg. Revis: “Er is dus geen sprake van aantasting van het beschermd stadsgezicht.”

Deel dit bericht via: