Slats na soloreis van zeven maanden weer terug op Scheveningen

685
0
Foto: Dick Teske

Zeiler Mark Slats werd zaterdag feestelijk onthaald door vele toeschouwers in de haven van Scheveningen. Slats finishte twee weken geleden in het Franse Les Sables d’Olonne als tweede in de Golden Globe Race, na een soloreis van 214 dagen. Zaterdagmiddag zette hij voor het eerst sinds zijn vertrek uit Scheveningen ruim zeven maanden geleden weer voet op Nederlandse bodem.

Met zijn soloreis probeerde Slats geld op te halen voor een goed doel. Onder de slogan Sailing4Cancer wil hij 50.000 euro ophalen voor meer onderzoek met een betere behandeling van kanker als resultaat. Doneren kan nog steeds, kijk op de actiepagina voor meer informatie.

Nieuwsgierig geworden naar hoe het er precies aan toe gaat op zee tijdens zo’n solo zeilreis? Vanaf woensdag 27 februari ligt het boek ‘Held op Zee’ over de avonturen van Slats in de boekwinkel. Schrijver Mischa Jacobs volgde Slats op zijn avontuur rond de wereld en schreef het verhaal mede op basis van Slats’ dagboeken van de solowedstrijd. Het eerste exemplaar van het boek werd door Mark zaterdagmiddag overhandigd aan minister Bruno Bruins.

Deel dit bericht via: