Organisatorische duizendpoot Krijn Turfboer overleden

1122
0
Foto: Dick Teske

Vrijdag 22 februari is op 82-jarige leeftijd Krijn Turfboer overleden. De geboren en getogen Duindorper verdiende zijn eerste boterham als kruidenier, maar ging later met succes de communicatie in. In de jaren ’80 ontwikkelde hij zich tot een boegbeeld in het Scheveningse als de drijvende kracht achter tal van evenementen, die vaak sportgerelateerd waren.

Zo was Turfboer de trekker van het evenement ‘Sterrenslag’, waarbij een team met bekende tv-sterren het opnam tegen lokale voetbalhelden. Het evenement trok in de jaren ’80 keer op keer duizenden bezoekers en werd maar liefst zeven keer gehouden op Houtrust bij ‘zijn’ Duindorp SV.

In 1986 stond Turfboer aan de wieg van Stichting De Goudvink. Deze stichting werd opgericht als afscheidscadeau voor wethouder P. Vink en huldigde jaarlijks mensen die op het terrein van jeugd, sport of recreatie een bijzondere prestatie hadden geleverd. Het initiatief van deze stichting kwam van Turfboer. Bij het 25-jarig bestaan van De Goudvink werd Turfboer zelf benoemd tot erevoorzitter.

Met veel humor en overtuigingskracht wist Turfboer keer op keer het schijnbaar onmogelijke te realiseren. Het organiseren zat hem in het bloed. Turfboer werd voor al zijn inzet in 2005 koninklijk onderscheiden.

De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Deel dit bericht via: