Scheveningse winkelgebieden scoren divers in Retailmonitor

1672
0
Foto: De Scheveninger

De winkelgebieden in het stadsdeel Scheveningen scoren heel divers in de deze week gepubliceerde Retailmonitor 2017. Er zijn negen gebieden in het onderzoek meegenomen, waarvan de Frederik Hendriklaan het beste scoort op basiskwaliteit en economisch functioneren en de Keizerstraat het slechtst.

De Frederik Hendriklaan gooit niet alleen voor Scheveningen hoge ogen, maar de winkelstraat behaalde ook stadsbreed de beste cijfers in de categorie stedelijke winkelstraat. ‘De Fred’ scoort al jaren goed in deze categorie. De aangrenzende Aert van der Goesstraat doet niet veel onder voor de Frederik Hendriklaan, maar scoort ietsje minder op het gebied van basiskwaliteit.

Zowel de Keizerstraat en de Badhuisstraat belanden met hun scores in de onderste regionen van de Retailmonitor 2017. De Badhuisstraat scoort, met uitzondering van de bereikbaarheid en parkeren, onder gemiddeld op alle deelsectoren. Het lage aanbod springt er in 2017 voor de Badhuisstraat ook uit, maar dit is met de komst van supermarkt Hoogvliet in 2018 versterkt.

Bij de Keizerstraat is de Basiskwaliteit nagenoeg gemiddeld, maar functioneert de straat economisch niet naar behoren. De leegstand is wel afgenomen tussen 2013 en 2017, maar ligt structureel op een te hoog niveau. Het historische winkelhart van Scheveningen is met de 68ste plek de hekkensluiter van alle Haagse winkelgebieden in de Retailmonitor.

De Retailmonitor geeft een positie en een ontwikkeling van de 68 winkelgebieden, die voldoen aan de definitie zoals gesteld in de Kadernota Detailhandel. De winkelgebieden zijn beoordeeld op 55 criteria met een onderscheid in twee hoofdindices: basiskwaliteit en economisch functioneren.

Deel dit bericht via: