Duinweg ’s nachts weer afgesloten tijdens paddentrek

643
0
Foto: De Scheveninger

Evenals voorgaande jaren heeft de Dierenbescherming weer toestemming gekregen voor een tijdelijke afsluiting van de Duinweg in verband met de paddentrek.

Binnenkort ontwaken de padden weer uit hun winterslaap en trekken zij vanaf eind februari tot half april met duizenden vanuit hun winterverblijf naar het water om daar te paren en eieren te leggen. Tijdens deze paddentrek steken veel padden de Duinweg over om bij het water te komen. Het risico dat ze daarbij worden doodgereden is groot.

De Duinweg wordt afgesloten vanaf de Hogeweg langs het Belvedèrebos tot aan de Haringkade. Dit betekent dat dit deel van de Duinweg vanaf eind februari tot half april gesloten is tussen zonsondergang en zonsopgang. De slagboom wordt dagelijks om 19.00 uur door vrijwilligers van de Dierenbescherming gesloten en om 7.00 uur weer geopend.

Om ook bij de parkeerstrook de padden een veilige oversteekplek te garanderen, geldt hier in de periode van eind februari tot half april een tijdelijk parkeerverbod. Dit zal worden aangegeven door parkeerverbodsborden. Hierop zal in overleg met de politie en gemeente extra gehandhaafd worden.

Deel dit bericht via: