HTM en gemeente niet bekend met geluidsoverlast keerlus lijn 12

880
0

Eind december trok Groep de Mos/ Hart voor Den Haag aan de bel omdat zij nog steeds signalen ontvingen uit Duindorp dat omwonenden van de keerlus van lijn 12 aan het Markenseplein veel overlast ondervinden van ‘knarsende’ trams.

Uit de beantwoording van deze schriftelijke vragen, die Jelle Meinesz namens de partij aan het college stelde, blijkt dat zowel de gemeente als de HTM zeggen geen nieuwe klachten te hebben ontvangen. “Na het plaatsen van de automatische smeerinstallatie zijn er geen klachten meer ontvangen. De HTM gaat er dan ook vanuit dat er geen overlast meer wordt ervaren.”

Meinesz wilde graag weten of de gemeente in gesprek zou gaan met de HTM over de vermeende overlast. Gezien zowel de gemeente als de HTM geen nieuwe klachten hebben ontvangen over geluidsoverlast van piepende trams vindt de gemeente dit niet noodzakelijk.

In 2017 stelde Groep de Mos/ Hart voor Den Haag ook al vragen over de knarsende trams bij de keerlus van lijn 12. Ook toen lieten het stadsbestuur en de HTM weten niet op de hoogte te zijn van klachten over geluidsoverlast en dat eventuele problemen inmiddels opgelost zouden zijn door het smeren van de trambaan.

Omwonenden zijn verbijsterd over de beantwoording van de gemeente. Zij stellen dat de HTM meerdere malen geïnformeerd is over de blijvende klachten en wel degelijk op de hoogte is van de geluidoverlast.

Deel dit bericht via: