Liefde is…

580
0

Aanstaande donderdag is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Van oudsher staat de liefde tussen twee mensen centraal op Valentijnsdag. Zo kunnen geliefden genieten van speciale Valentijnmenu’s, prachtige boeketten bloemen, lekkere parfums en heerlijke chocolaatjes.

Maar ook de liefde voor je leefomgeving mag op deze dag gevierd worden. Neem de bewoners achter het initiatief Minder Grijs, Meer Groen. Samen sloegen zij de handen ineen voor meer groen in Scheveningen-dorp, wonnen hiermee het wijk-budget van 50.000 euro én zien hun plannen nu in uitvoering gaan.

De aftrap werd half december gegeven in het middelpunt van Scheveningen-dorp met het aanplanten van groen in de tuin van de Oude Kerk. Nu verspreidt het groen zich langzaam door de rest van Scheveningen. Er kwamen plantenbakken bij de Nieuwe Laantjes en afgelopen week werden er bomen geplant aan de Jacob Pronkstraat en de Vissershavenstraat. De ‘Acer Campestres’ zien er nu nog een beetje verloren uit met hun weinige bruine blad, maar over niet al te lange tijd zullen de boompjes vol in het blad staan.

U kunt zelf ook heel simpel bijdrage aan de liefde voor uw leefomgeving. Ziet u in de openbare ruimte iets wat kapot is, veel overlast is van hondenpoep, of waar (zwerf)vuil is achtergelaten meld dit dan via www.denhaag.nl/meldingen of via de app ‘Buiten Beter’. Uw melding wordt dan door de gemeente opgepakt.

Deel dit bericht via: