Leerlingen VCL hebben de beste oplossing tegen zwerfafval

1093
0
Foto: Gemeente Den Haag

Op maandag 11 februari lanceerde wethouder Richard de Mos (Buitenruimte) de 3-jarige zwerfafvalcampagne ‘Samen houden we Den Haag schoon’. De campagne richt zich op verschillende soorten zwerfafval en verschillende locaties in Den Haag. Voorbeelden zijn peuken en kauwgom in school-, winkel- en horecagebieden, zwerfafval op het strand, en afval dat naast containers gezet wordt.

Onderdeel van de zwerfafvalcampagne is een scholenproject van de gemeente Den Haag, vier middelbare scholen en de Grondstofjutters. Jongeren is gevraagd om mee te denken over een aantal concrete uitdagingen op het gebied van zwerfafval in de stad. In teams deden de scholieren onderzoek naar de problemen met zwerfafval. Vervolgens bedachten zij oplossingen om zwerfafval te voorkomen.

Wethouder Richard de Mos maakte namens de jury het winnende idee bekend. Drie meiden van het VCL aan de Van Stolkweg overtuigden met hun schoolbrede aanpak. Met hulp van de gemeente willen zij leerlingen opleiden als ambassadeurs om een voorbeeldfunctie te vervullen. Hiernaast willen zij met posters zoals ‘No plastic is fantastic’ leerlingen confronteren met het probleem.

De uitvoering van de idee ligt bij het winnende team. De gemeente zal de scholieren zo goed mogelijk helpen en begeleiden om het idee mee te nemen als onderdeel van de campagne.

Deel dit bericht via: