Gemeente organiseert themabijeenkomsten over ontwikkeling op Scheveningen

1119
0

De gemeente organiseert in februari en maart drie themabijeenkomsten over de ontwikkelingen op Scheveningen. De bijeenkomsten worden gehouden in het Infopunt ‘Scheveningen De Kust Gezond’, op de boulevard direct naast De Pier. Per avond zijn 20 plaatsen beschikbaar. Heeft u interesse in één of meerdere bijeenkomsten, meld u dan snel aan.

Op dinsdag 12 februari, van 15.00 tot 17.00 uur, vindt de themabijeenkomst: ‘Het ontwerp van Legoland: het idee van de architect’ plaats.
Filip Mens is de architect van het nieuwe gebouw voor Legoland Discovery Centre op de boulevard van Scheveningen. Hij vertelt over het ontwerp en de uitvoering van dit gebouw. Waar moest hij rekening mee houden? Welke ideeën haalden het niet? Voor een klein gezelschap vertelt Filip graag zijn verhaal en hij laat hier ook leuke beelden bij zien.

Op donderdag 21 februari, van 19.00 tot 20.30 uur, is de themabijeenkomst ‘Geheimen onder de grond: bunkers en gangenstelsels’.
Tijdens het afbreken van de Noordboulevard werd een Duitse bunker met gangenstelsels ontdekt. De bunker lag ruim 70 jaar onder de grond en stond op geen enkele tekening. Leo den Dulk is omgevingsmanager voor de ontwikkelingen bij de Noordboulevard en vertelt samen met een kenner van het Atlantikwall Museum Scheveningen het verhaal. Natuurlijk ontbreken daarbij de kaarten en voorwerpen uit die tijd niet.

Tot slot is op maandag 11 maart, van 19.00 tot 20.30 uur, de themabijeenkomst ‘Testgebied in de Noordzee’.
Voor de kust van Scheveningen, net buiten de haven, komt een testgebied van 10 x 10 zeemijl. Bedrijven, universiteiten, MKB-ondernemers en start-ups kunnen in dit gebied nieuwe ideeën op open zee testen en demonstreren. Experimenteren op zee, met stroming, golven, wind, zout en water zorgt daarbij voor extra uitdagingen. Dit testgebied is uniek in de wereld. Arno Segeren is vanuit de gemeente intensief betrokken bij deze ‘proeftuin op zee’ en vertelt u hier graag over.

Aanmelden is verplicht en voor deze bijeenkomsten geldt: vol is vol. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: dekustgezond@denhaag.nl. Geef hierin duidelijk aan naar welke bijeenkomst(en) u wilt komen en met hoeveel personen.

Deel dit bericht via: