Gemeente laat het afweten op avond over betaald parkeren

2271
0
Foto: De Scheveninger

Een bewogen avond over ‘betaald parkeren’ in het Havenkwartier dinsdag. De Bewonersorganisatie Havenkwartier (BOH) riep bewoners en belanghebbenden op om deze speciale avond bij te wonen om hun grieven, ideeën en oplossingen met betrekking tot het betaald parkeren in het Havenkwartier, Geuzenkwartier en de Vissenbuurt te delen met vertegenwoordigers van de gemeente. Het leverde een grote opkomst op in buurtcentrum De Mallemok, aan de Westduinweg. Toch werd het een avond zonder gemeentelijke vertegenwoordigers.

Volgens BOH-voorzitter Teun van Dijk wilden de vertegenwoordigers van de gemeente alleen in gesprek met een aantal bestuursleden van de BOH. “Wij wilden juist een beeld geven hoe bewoners participeren in de discussie van het betaald parkeren. Als bestuur zijn wij niet bij machte om dit allemaal over te brengen”, aldus Van Dijk. Dit was tegen het zere been van de gemeentevertegenwoordigers, die niet zaten te wachten op een gesprek met bewoners. Zij waren dan ook niet aanwezig op de avond. Van Dijk: “Het is jammer dat de gemeente niet bereid is om hier naar te komen luisteren. Dat is alles wat we wilden.”

Tijdens de avond bleek dat de bewoners uit de verschillende wijken allemaal hun eigen visie op het betaald parkeren hebben. Een oplossing voor de één, is een probleem voor de ander. Maar wat bij iedereen duidelijk is: het parkeerbeleid is een rommeltje. “Wij willen duidelijkheid van de gemeente!”, roept één bewoner. Terwijl een andere bewoner blij is als de gemeente überhaupt met een reactie komt. “Wij hebben vanaf november 2017 met een groep bewoners meerdere keren de gemeente formeel aangeschreven, hierop hebben wij tot op heden geen officiële reactie gehad. Nu is hier ook al geen vertegenwoordiging aanwezig, hoe serieus worden wij als burger eigenlijk genomen?”

Vanuit twee politieke partijen, Groep de Mos en D66, was er wel een afvaardiging die de bewoners een luisterend oor boden. Zij gaven aan te zullen gaan kijken of zij iets kunnen betekenen in een aantal zaken.

Alle punten die dinsdagavond werden besproken worden door de BOH samengevat in één groot verslag en naar de gemeente en de diverse politieke partijen gestuurd. Een bewoner bedankte de BOH voor de organisatie van de avond. “Wij willen jullie bedanken dat jullie ons wel willen aanhoren. Daar kan de gemeente een voorbeeld aannemen!”

Deel dit bericht via: