Herinrichting ‘De Fred’ start in mei 2019

1243
0

De grootschalige herinrichting van het winkelgebied in het Statenkwartier, bestaande uit de Frederik Hendriklaan, Aert van der Goesstraat en de Willem de Zwijgerlaan, gaat medio mei van start. Als eerste wordt het zuidelijke deel van het winkelgebied aangepakt.

De vervanging van de riolering was voor de gemeente de aanleiding om direct het gebied groots aan te pakken. Zo wordt de verkeersveiligheid verbeterd, wordt de route van buslijn 21 aangepast en krijgt het winkelgebied een betere inrichting. De gemeente doet dit samen met winkeliers, vastgoedeigenaren en omwonenden.

De uitvoering vindt gefaseerd plaats in de periode 2019-2021, met uitzondering van het gedeelte tussen de Statenlaan en de Prins Mauritslaan (Fred-noord). Naar verwachting start de aannemer medio mei met de eerste werkzaamheden op het zuidelijke deel van de Frederik Hendriklaan en de Aert van der Goesstraat. Om vervolgens in juni 2019 te kunnen doorgaan met het midden gedeelte van ‘de Fred’. In juli 2019 wordt gestart met de Willem de Zwijgerlaan in de richting van de Stadhouderslaan.

Deel dit bericht via: