Groep de Mos/Hart voor Den Haag stelt vragen over tramtracé

1162
0
Artist impression van Zuidhaven aan de Houtrustweg.

Volgens Groep de Mos/ Hart voor Den Haag is bij bewoners van het nieuwbouwcomplex De Zuid op het voormalige Norfolkterrein onduidelijkheid ontstaan over de mogelijke aanleg van een tramtracé voor hun deur. Daarom stelt de partij hierover schriftelijke vragen.

Tijdens de coalitieonderhandelingen van het huidige gemeentebestuur is afgesproken om een voorgenomen tramlijn niet over de Westduinweg te laten rijden. In plaats hiervan is de E-bus lijn 28 gekomen, die van het Norfolkterrein naar het Centraal station rijdt. Toch komt de ruimte voor een tramtracé nog steeds terug op alle plantekeningen van de gemeente en in de verkoopplannen van het nieuw te bouwen appartementencomplex Zuidhaven. Ook is aan bewoners verteld dat de reservering voor dit tracé gewoon in stand blijft.

Raadsleden René Oudshoorn en Jelle Meinesz willen daarom van het stadsbestuur weten hoe het zit. Zij vragen onder andere aan het college waarom er ruimte wordt gereserveerd voor het tracé en of het mogelijk is de grond voor andere doelen, zoals de aanleg van parkeerplaatsen, te gebruiken.

Deel dit bericht via: