Organisatie Vreugdevuur Scheveningen: “Er is nooit over het convenant gesproken”

1705
0

Dinsdagavond maakte burgemeester Krikke het veel besproken convenant openbaar waar de afspraken tussen de gemeente en de bouwers van het vreugdevuur in staan. Niet alleen het convenant zelf, dat is opgesteld voor de jaarwisseling van 2016-2017, maar ook de openbaring blijkt nu punt voor discussie.

In een begeleidend schrijven laat de burgemeester weten dat het openbaar maken in overeenstemming is met alle partners binnen het convenant. Dat wordt tegengesproken door vertegenwoordigers van Vreugdevuur Scheveningen, zij laten weten dat dit absoluut niet het geval is. “Het klopt niet wat de burgemeester zegt. De gemeente heeft hierover helemaal geen contact met ons gehad.”

Dennis Rog en Ad Massa waren namens de organisatie van het Vreugdevuur Scheveningen dinsdagavond te gast in het tv-programma De Hofbar op NPO2. Daar stelden zij dat het convenant voor de huidige organisatie zelfs geheel onbekend was. “Wij hebben vanavond het convenant ook voor het eerst gezien. Het convenant is het hele jaar niet besproken. We hebben constant overleg gehad met de gemeente, tot en met de laatste dag, maar er is nooit over het convenant gesproken.”

Het convenant is opgesteld voor de jaarwisseling 2016-2017 dat staat ook expliciet in het document vermeld: “De afspraken in dit convenant hebben alleen betrekking op de organisatie van het vreugdevuur op het strand in aanloop naar en tijdens de jaarwisseling 2016/2017. Er kunnen aan dit convenant geen rechten worden ontleend voor toekomstige jaarwisselingen.”

In het begeleidend schrijven stelt burgemeester Krikke dat het convenant uit 2016 nog steeds van toepassing is, jaarlijks is aangevuld met nieuwe afspraken en elk jaar opnieuw bekrachtigd is door de partners genoemd in het convenant. Op welke wijze deze bekrachtiging plaatsvond laat zij in het midden. Ook in het NPO2-programma De Hofbar kon zij hier geen direct antwoord op geven, behalve dat er niet jaarlijks een nieuw convenant opgesteld en getekend is.

De PVV heeft een spoeddebat aangevraagd in verband met het convenant en de uitspraken van de organisatie van het Vreugdevuur Scheveningen in het tv-programma. Hier bleek donderdag geen meerderheid voor in de raad te zijn.

Deel dit bericht via: