Gevonden! De Scheveningse dame in Vlaardingen

1573
0
Foto: Rens Groenendijk

De dame in Scheveningse dracht op de foto die Rens Groenendijk in 1975 maakte werd razendsnel herkend! Het gaat om de inmiddels overleden Scheveningse Pie Bal-Plug.

Groenendijk maakte de foto van de visverkoopster in 1975 op de markt in Vlaardingen. Onlangs heeft hij het negatief uit zijn archief gehaald en gescand. “De foto heb ik toen geplaatst op de Facebook-pagina Oud-Vlaardingen en dat heeft daar veel reacties losgemaakt”, vertelt Groenendijk. “Al snel werd duidelijk dat het gaat om Scheveningse klederdracht en een aantal mensen noemt de naam van de eigenaar van de kraam: Dick Toet uit Scheveningen, maar niet duidelijk was of dit zijn vrouw is of een medewerkster. Ook de familie Bal wordt genoemd.”

Groenendijk was nieuwsgierig naar de identiteit van de dame op de foto en schakelde De Scheveninger in. Het resultaat liet niet lang op zich wachten, meerdere mensen meldde zich dinsdagmiddag bij de redactie met de naam van mevrouw Bal-Plug.

Deel dit bericht via: