Duindorp maakt zich op voor monsterklus

2268
0
Foto: Dick Teske

In 2019 worden weer diverse werkzaamheden opgepakt in het stadsdeel Scheveningen. In Duindorp start deze week een monsterklus, daar wordt in een groot aantal straten de riolering vervangen. Maar ook kleinere klussen gaan deze week van start. In de Keizerstraat bijvoorbeeld gaat de straat open, ter hoogte van de Kolenwagenslag, voor werkzaamheden aan de pollers.

In Duindorp zijn de Pluvierstraat en het Tesselseplein als eerste aan de beurt voor de vervanging van de riolering. Daarna gaan ook de Tesselsestraat, Nieboerweg, Zeezwaluwstraat, Duivelandsestraat, Tholensestraat en de Doggersbankstraat in zijn geheel open.

In deze straten wordt de riolering vervangen of gerenoveerd. Waar een nieuw riool wordt aangebracht, komen ook nieuwe aansluitingen van de huizen op het riool. In de Flakkeesestraat en de Goereesestraat wordt het riool gerenoveerd. Het asfalt op de route van busl­ijn 22 in de Pluvierstraat en de Tesselsestraat wordt vervangen door een klinkerbestrating. In de Nieboerweg komt een verkeersdrempel. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind juli afgerond.

Ondanks dat ze goed op de hoogte zijn weten de ondernemers van het Tesselseplein nog niet helemaal waar ze aan toe zijn. “De plannen veranderen met de dag”, vertelt Rinus van Vera’s Dierenshop. “Eerst zouden ze hier nog niet gaan beginnen, maar nu blijkt de kruising toch al meegenomen te worden. We zien het wel, het belangrijkste is dat we bereikbaar blijven voor onze klanten en de leveranciers.”

Dat vindt ook Sjors van kiosk Bloemenwaas. Voor hem zijn de werkzaamheden misschien wel het spannendst. “De ondergrondse leidingen lopen vlak langs mijn kraam, dus die moet een stuk opzij geschoven worden. We moeten even afwachten of dat helemaal goed gaat, want we zitten ook met onze aansluitingen van water en stroom. Maar ik heb verder nog niet gehoord hoe en wanneer dit gaat gebeuren.”

Vanwege de werkzaamheden wordt bus 22 de komende drie maanden omgeleid over de Nieboerweg en de Duivelandsestraat. Als de werkzaamheden in de Nieboerweg starten, r­ijdt de bus ruim één maand via de Sportlaan. Bij­ de haltes worden borden opgehangen met looproutes en de afstand naar de nieuwe t­ijdel­ijke haltes.

Voor de ondernemers, bewoners en andere geïnteresseerden is er een speciale app gratis te downloaden via de App- en Playstore waarop alle informatie over de rioleringswerkzaamheden in Duindorp te vinden is.

Keizerstraat
In de Keizerstraat worden de beweegbare pollers ter hoogte van de Kolenwagenslag vervangen. Hierdoor is de inrit tot en met eind februari gesloten voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen er wel langs.
Een verkeersregelaar zorgt ervoor dat vrachtverkeer via de uitgaan aan de Jacob Pronkstraat de Keizerstraat kan inrijden om winkels te bevoorraden.

Deel dit bericht via: