Show- en drumfanfare Duindorp bestaat 70 jaar

1351
0

De show- en drumfanfare Duindorp bestaat op 11 januari precies 70 jaar. Vrijdagavond wordt, tijdens de nieuwjaarsborrel van de muziekvereniging, het glas opgeheven op dit platina jubileum.

De show- en drumfanfare Duindorp werd op 11 januari 1949 op initiatief van het wijkberaad opgericht onder de naam Marsband Duindorp. De oorlogsjaren hadden diepe sporen achtergelaten in Duindorp en het wijkberaad wilde met de oprichting van een gymnastiekvereniging en een marsband de cultuur weer nieuw leven in blazen.

Door de jaren geen maakte de Duindorpband een enorme groei door. Er werden tal van prijzen in de wacht gesleept en het korps speelde in binnen- en buitenland. Invloeden van buitenaf lieten de stijl en klank van Duindorp veranderen op een moment dat veel anderen korpsen nog traditioneel bleven. Duindorp werd daardoor een trendsetter.

Maar ook de Duindorpband kreeg te maken met tegenslag. Eind jaren ’80 zag het korps een flinke daling in het ledenaantal. Van ruim 125 muzikanten bleven er net iets minder dan 40 over. Waar Duindorp eerst nog een trendsetter was, waren het nu andere korpsen die het voortouw namen. Er moest iets gaan veranderen.

In de jaren daarna krabbelde de show- en drumfanfare Duindorp weer op. Er werden weer prijzen in de wacht gesleept en het ledenaantal nam ook weer toe. Met shows op muziek van de BeeGees en Marco Borsato had Duindorp zich weer op de kaart gezet.

De laatste jaren werkt de muziekvereniging aan muzikale vernieuwing, waarbij vooral het evenwicht tussen de traditionele marsen en de populaire muziek belangrijk is.

Deel dit bericht via: