Vier aanhoudingen bij demonstratie Iraanse ambassade

279
0
Foto: Google Maps

De politie heeft woensdag vier aanhoudingen verricht tijdens een demonstratie van zo’n zeven á tien personen bij de Iraanse ambassade aan de Duinweg.

Woensdagmiddag was een demonstratie aangekondigd op een veldje nabij de ambassade door nabestaanden van de twee Iraanse dissidenten die in 2015 en 2017 in Nederland werden gedood. Nog voordat de demonstratie kon beginnen, besloot een kleine groep demonstranten de ambassade te bestormen en over het hek rond het ambassadeterrein te klimmen. De politie greep hierop direct in.

De personen werden aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde, waaronder het gooien van goederen, en openlijke geweldpleging. Ook probeerde men over het hek van de ambassade te klimmen. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau.

Deel dit bericht via: