PvdD maakt zich zorgen om Zeewaterwarmtecentrale

951
0
Foto: Dick Teske

De Partij van de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over hoe Vestia met bewoners uit Duindorp omgaat en de negatieve duurzaamheidsaspecten van de huidige Zeewaterwarmtecentrale.

Volgens de partij is het al langer bekend dat de Zeewaterwarmtecentrale niet optimaal functioneert. De centrale is regelmatig niet in staat om de woningen van de Duinstrip op koude dagen met de warmte van zeewater te verwarmen. Eigenaar Vestia stookt daarom op die dagen bij met diesel. Bewoners laten weten zich in toenemende mate gefrustreerd te voelen nu de belofte van duurzame verwarming niet wordt waargemaakt en ze steeds worden overvallen door nieuwe kosten.

“De problemen rond de Zeewaterwarmtecentrale stapelen zich op”, zegt raadslid Robert Barker van de Partij voor de Dieren. “Bewoners die in de kou komen te zitten, storingen van de warmtepompen, hoge onderhoudskosten, de communicatie tussen Vestia en de bewoners: dit is nog maar het topje van de smeltende ijsberg. Nu komt daar de extreem onduurzame verwarming op diesel bij, die ook nog eens hinder voor omwonenden veroorzaakt. Het stadsbestuur moet Vestia hierop aanspreken.”

Deel dit bericht via: