Gemeente praat met bewoners en ondernemers over vonkenregen

532
0
Foto: Dick Teske

Donderdagmiddag is een afvaardiging van het college op bezoek geweest bij bewoners en ondernemers in het door vuurvonken getroffen gebied op Scheveningen.

Burgemeester Pauline Krikke en de aanwezige wethouders spraken eerst met ondernemers die op de een of andere manier zijn geraakt door de vonkenregen in de Nieuwjaarsnacht. Daarna spraken zij met bewoners van wie een aantal direct is getroffen door de rondvliegende vuurvonken. Tijdens de gesprekken, die in totaal bijna twee uur duurden, benadrukte het stadsbestuur hoe zeer het met de bewoners en ondernemers meeleeft.

Uit de verhalen van bewoners en ondernemers blijkt dat zij in de Nieuwjaarsnacht momenten van grote angst hebben gekend. Tegelijk tonen zij ook veel lof voor de hulpdiensten. “De brandweer reageerde snel en was ontzettend behulpzaam”, zei één van de bewoners, die zijn woning in de bewuste nacht in korte tijd (voorlopig) onbewoonbaar zag worden. “Achteraf kunnen we alleen maar van heel veel geluk spreken dat er geen gewonden zijn gevallen.”

De gemeente heeft inmiddels een pagina op hun website gewijd aan het incident waarop de meest voorkomende vragen worden beantwoord.

Verder is er een speciale balie geopend bij het Stadsdeelkantoor Scheveningen aan de Scheveningseweg. Deze informatiebalie is van maandag tot en met vrijdag open van 8.30 tot 16.30 uur en is zonder afspraak te bezoeken.

Vanwege het onderzoek naar de gebeurtenissen van de Nieuwjaarsnacht is de gemeente op zoek naar filmpjes en foto’s van het Vreugdevuur Scheveningen. Deze beelden worden alleen gebruikt voor het onderzoek. Het beeldmateriaal kan opgestuurd worden via WeTransfer naar e-mail: evaluatievreugdevuurscheveningen@denhaag.nl.

Deel dit bericht via: