Dierenambulance in actie voor ‘huiler’ op het strand

725
0
Foto: Dierenambulance Den Haag

“Het is weer de tijd van aangespoelde jonge Grijze zeehondenpups die hun moeder kwijt zijn”, meldt Dierenambulance Den Haag. Grijze zeehonden krijgen midden in de winter jongen. Na de geboorte eten ze veel bij de moeder om voldoende vetreserve te hebben. Dat gaat niet altijd goed, de jonge ‘huilers’ raken hun moeder wel eens kwijt.

Dat gebeurde ook bij de jonge Grijze zeehond die in zijn eentje op het Scheveningse strand terecht was gekomen. Medewerkers van de Dierenambulance gingen na de melding het zeehondje ophalen en kregen het beestje al snel te pakken. De ‘huiler’ werd in een speciale zeehondenmand geplaatst en uiteindelijk vervoerd naar zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Daar worden op dit moment meerdere Grijze zeehondweesjes opgevangen.

Bij A Seal blijkt dat het mannetje verzwakt is en diverse verwondingen heeft. Hij weegt net ietsje meer dan 12 kilo. “Nu maar hopen dat hij snel hersteld en groot wordt, zodat hij de vrijheid weer tegemoet kan”, aldus de Dierenambulance.

Deel dit bericht via: