Scheveningse jongeren leren met en over de Scheveningse Noordzeevis

835
0

Dinsdag was er een feestelijke bijeenkomst in wijk- en buurtcentrum de Mallemok aan de Westduinweg. De SVO Vakopleiding Food gaf hier het startschot van hun eerste visopleiding op Scheveningen.

De opleiding is samen met Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) op de been gezet om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en een baan te bieden in de visserij. Tijdens de opleiding leren ze alles over het werken met vis. Van het schoonmaken en snijden, bakken en verpakken, verkoop en advies, maar ook het motiveren en instrueren. De jongeren zullen theorieles krijgen in de Mallemok en praktijkles volgen bij W.G. den Heijer & Zn. Het enthousiasme zat er onder de jongeren goed in en zij verwachten volgend jaar op dezelfde plek te staan, maar dan met een diploma!

Tijdens deze feestelijke start kreeg Rinus de Rijder, Onderwijsmanager SVO Vakopleiding Food, een oorkonde van ambassadeurschap van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen uitgereikt door Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau. Deze oorkonde ontving de SVO vanwege hun actieve bijdrage aan het bekender maken van Noordzeevis uit Scheveningen.

Deel dit bericht via: