SIOS-cheques uitgereikt aan bijzondere Scheveningse projecten

1964
0
Foto: Dick Teske

Woensdagmiddag werden in Muzee Scheveningen de cheques uitgereikt aan de projecten die deelnamen aan de vierde ronde van Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS). De grote winnaar was het project waarmee KNRM Scheveningen en ABZee Scheveningse jongeren willen opleiden tot Allround ABZee Lifeguards en aankomend KNRM-opstappers. Dit project haalden op alle stembureaus de meeste stemmen, waardoor nog eens 25% extra bovenop het reeds toegekende bedrag beschikbaar komt.

KNRM Scheveningen en ABZee hebben de handen ineen geslagen om, samen met andere organisaties en professionele vrijwilligers die actief zijn in en rond de zee op Scheveningen, jongeren op te leiden om voor iedereen veilig en met plezier zwemmen in zee mogelijk te maken. In de komende maanden zullen zestien jongeren tussen 16 en 30 jaar worden klaar gestoomd voor het KNRM-opstapperschap en/of als Allround ABZee Lifeguard. De jongeren volgen naast hun eigen opleiding of werk verschillende trainingen en opleidingen, waaronder EHBO, reanimatietraining, getijdentraining en vaarbewijs I en II. Aan het einde van het traject hebben zij internationaal erkende certificaten op zak die zij ook in andere banen kunnen inzetten en zijn zij direct inzetbaar voor ABZee en KNRM Scheveningen.

KNRM Scheveningen en ABZee zijn Stichting ‘Initiatief op Scheveningen’ dankbaar voor de kans om dit mooie en bijzondere project uit te voeren. Ook zijn zij verheugd dat zo veel Scheveningers hun stem hebben uitgebracht voor dit project. “Het is mooi om te zien dat zo’n grote groep Scheveningers het opleiden van Scheveningse jongeren een warm hart toedraagt.”

De komende weken starten KNRM Scheveningen en ABZee met de werving en selectie van 16 jongeren. Op de website van ABZee staat meer informatie. Ook kunnen jongeren zich daar direct aanmelden.

Deel dit bericht via: